Záklony a dech v Jógovně

Seminář 30.11.2024 od 10:00 do 15:00 v pražské Jógovně

Záklonové ásany

jsou za a) nástrojem k “rozhýbání a komunikaci” s emočním tělem b) nezbytným směrem ohýbání páteře za účelem dosažení a udržení zdraví a funkční mobility páteře.

Pokud při záklonových ásanách něco bolí, budou to nejspíš bedra. Tato bolest nás pak zpravidla odradí od dalšího zaklánění, či na sebe zcela strhne naši pozornost, která by ale během cvičení měla být jinde. Nezřídka se pak stává to, že na místo, kde bychom záklon potřebovali především, se vůbec nedostane. Tím místem je hrudník. Řešením je dech.

Toto setkání, není vhodné pro naprosté začátečníky. Ocení ho zejména ti, kdo již cvičí, ale před záklonovými ásanami mají respekt.

Na programu

bude zejména dýchání, kterému bude věnována cca ½ semináře. Bueme experimentovat s výdechem, zapojením pánevního dna, směrováním dechu do libovolných částí trupu, zejména pak do beder. K tomu všemu využijeme několik jednoduchých, ale účinných technik.

Součástí semináře bude krátké vysvětlení jak se zaklánět, abychom si neubližovali, ale aby to mělo skutečný efekt.

Poslední část semináře bude věnována ásanám, které cíleně rozhýbávají partie těla uplatněné v záklonech. Vrcholem bude urdhva dhanurasana (“most”). Zkusíme ji udělat technicky správnou, opírající se o dech. Netvrdím, že to bude snadné a ani bezbolestné, ale řekněme, že by to mohl být první krok k tomu, aby to jednou bezbolestné bylo:))

Cena 1 590,- Kč

Přihlášky

Můžete sdílet: